Plus Light

Το Σωματείο Φωτογράφων & Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας (SPPV) και η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας (CWM) σε συνεργασία με την σχολή ESP της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν φέτος για πρώτη φορά έναν διαγωνισμό φωτογραφίας που θα δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις τις φωτογραφίας να γνωρίσουν τους συλλόγους και την δράση τους.

Η διοργάνωση έχει ως σκοπό την στήριξη του ιδρύματος της ΕΛΕΠΑΠ. Ένα από τα δώρα θα δοθεί σε ένα από τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ που μέσα από αυτόν το διαγωνισμό θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και θα μπορεί να σπουδάσει την “Τέχνη της Φωτογραφίας”.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους με διάθεση να εμβαθύνουν περισσότερο στο φωτογραφικό μέσο.

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει την Θετική πλευρά της καθημερινότητάς μας και τον τρόπο που την αναδεικνύει το φως.

Όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες θα δοθούν στο ίδρυμα.

Όροι & Προϋποθέσεις

Γενικοί όροι

 1. Από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες και τα μέλη του LensView, του PTTL, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, οι εργαζόμενοι στην ESP και τα μέλη των δύο σωματείων.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν μόνο ερασιτέχνες φωτογράφοι άνω των 13 ετών.
 3. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ορίζεται μέχρι τη Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, και ώρα 23:59.
 4. Ο φωτογράφος που συμμετέχει στον διαγωνισμό αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις φωτογραφίες με τις οποίες συμμετέχει. Η συμμετοχή του στον διαγωνισμό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο και ότι δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα τρίτων αλλά και ότι ο φωτογράφος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιαδήποτε αξίωση τρίτου. Σε περίπτωση της ύπαρξης φυσικών προσώπων σε μία φωτογραφία, ο φωτογράφος θα πρέπει να έχει στην κατοχή του έγγραφη άδεια του προσώπου αυτού για αποστολή της φωτογραφίας στον διαγωνισμό.
 5. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την αποστολή των φωτογραφικών τους προς τους διοργανωτές ESP για την επιλογή των νικητών
 6. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται με την ευθύνη του φωτογράφου, οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση που κάποιος αντιγράψει με οποιοδήποτε τρόπο κάποια φωτογραφία και την χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο.
 7. με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
 8. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, εκτύπωσης και έκθεσης των φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
 9. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.
 10. Υποβάλλοντας συμμετοχή, ο κάθε συμμετέχων συμφωνεί με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις και ότι ευθύνεται έναντι των διοργανωτών για τυχόν ζημιές ή απώλειες που θα προκληθούν από την παραβίαση των Όρων και Προϋποθέσεων.
 11. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις του διαγωνισμού, εάν κριθεί αναγκαίο. Κάθε τροποποίηση θα αποτελεί τμήμα των παρόντων όρων και θα είναι δεσμευτική για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν αποκτούν κανένα δικαίωμα για αποζημίωση ή οποιαδήποτε άλλη αξίωση με οποιαδήποτε τροποποίηση γίνεται.
 12. Τα προσωπικά δεδομένα των φωτογράφων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό και κάνουν την εγγραφή τους στο LensView θα υποστούν επεξεργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.
 13. Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στον διαγωνισμό μπορούν να επικοινωνήσουν με το LensView ανά πάσα στιγμή για να ενημερώσουν τα στοιχεία τους ή / και τις προτιμήσεις τους σχετικά με την επιτρεπόμενη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.
 14. Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό αποδέχεστε την ενημέρωση σας μέσω email για τις δράσεις της ESP, του SPPV και του CWN που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ή με παρόμοιες δράσεις. Οποιαδήποτε στιγμή μετά την λήξη της έκθεσης μπορείτε να μας ζητήσετε να την διαγραφή από την λίστα με τα emails.

Προδιαγραφές φωτογραφίας

 1. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει μόνο σε ψηφιακή μόρφή, αν και η αρχική φωτογραφία δεν χρειάζεται να έχει γίνει μόνο με ψηφιακή φωτογραφική κάμερα. Γίνονται αποδεκτές και σκαναρισμένες φωτογραφίες από φιλμ ή slides.
 2. Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι τραβηγμένες από οποιοδήποτε μέσο: κινητό, φωτογραφική μηχανή , drone ή action cam.
 3. Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει με μέχρι 3 φωτογραφίες.
 4. Ο φωτογράφος πρέπει να έχει το ονοματεπώνυμο του στο όνομα του αρχείου της φωτογραφίας.
 5. Η φωτογραφία που θα αποσταλεί ως συμμετοχή θα πρέπει να είναι στη μορφή JPEG, να έχει ανάλυση 1920 pixels στη μεγαλύτερη πλευράχρωματικό προφίλ sRGB και το συνολικό της μέγεθος να μην υπερβαίνει τα 4MB.
 6. Η φωτογραφία δεν πρέπει να έχει βινιέτα, υπογραφή, υδατογράφημα, πλαίσιο, κείμενο.
 7. Ο φωτογράφος που συμμετέχει στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει στην κατοχή του το αρχικό αρχείο της φωτογραφίας (ή αρνητικό του φιλμ), το οποίο θα ζητηθεί για έλεγχο σε περίπτωση επιλογής στους νικητές. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν από οποιονδήποτε συμμετέχοντα μία σειρά αρχικών αρχείων «πριν» και «μετά» από την φωτογραφία συμμετοχής, για επαλήθευση της ακεραιότητας της.

Επιλογή νικητή – Έπαθλα

 1. Την επιλογή των νικητών θα κάνει κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους καθηγητές της ESP
 2. Τα έπαθλα του διαγωνισμού ορίζονται ως εξής:
  1ο βραβείο 100% έκπτωση στο Α’ έτος του ΙΕΚ ESP
  2ο βραβείο 100% έκπτωση στο e-learning ESP για ένα παιδί της ΕΛΕΠΑΠ
  4 υποτροφίες 50% στο πρόγραμμα e-learning ESP
 3. Το βραβείο του νικητή είναι μη μεταβιβάσιμο και δεν μπορεί να ζητηθεί από τον νικητή να αλλάξει με οτιδήποτε άλλο αντικείμενο ή χρήματα.
 4. Οι εκπτώσεις που προσφέρονται στα δίδακτρα μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού δεν μπορούν να συνδυαστούν με καμία άλλη προσφορά πάνω σε αυτά.

Ανακοίνωση νικητών και βράβευση

Οι νικητές του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή, ανοιχτή στο κοινό, στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 20:00, 

Ταυτόχρονα θα γίνουν τα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας των νικητών και των 20 φιναλίστ, στον χώρο του ξενοδοχείου

You are not logged in. Only registered users can participate in the contest. Please log in or sign up to continue!
Είσοδος
Εγγραφή