Ο μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας από το pttlgr και το lensviewgr, Μένουμε Σπίτι, ήταν ακόμα ένας πετυχημένος διαγωνισμός με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η κριτική μας επιτροπή δυσκολεύτηκε αρκετά από την ποιότητα των συμμετοχών, καθώς η δημιουργικότητα των φωτογράφων ήταν σε υψηλό επίπεδο.

Από την άλλη είδαμε πάρα πολλές φωτογραφίες ανθρώπων που αποφάσισαν να σηκώσουν την κάμερα τους ή το smartphones τους για πρώτη φορά  και δοκίμασαν να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες.

Αν και φυσικά οι πιο έμπειροι φωτογράφοι πήραν μέρος με δυνατές εικόνες, ο διαγωνισμός μας πέτυχε παραπάνω από όσο θα περιμέναμε γιατί έβαλε πολλούς ανθρώπους στην φωτογραφική διαδικασία της λήψης, ανθρώπους που μπορεί να μην είχαν κάνει ποτέ κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

Είδαμε εικόνες από αντικείμενα αλλά και με ανθρώπινο στοιχείο, τα οποία αν και φαινόταν ότι έγιναν από ανθρώπους που κάνουν τις πρώτες προσπάθειες τους, απέδειξαν ότι όλοι μας ψάχνουμε μία καλή ευκαιρία για να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας.

Στους έμπειρους φωτογράφους που πήραν μέρος έχουμε να πούμε ότι η ποιότητα των εικόνων τους ήταν αυτό που περιμέναμε να δούμε, σε όσους ξεκινάνε τώρα λέμε συνεχίστε, φωτογραφίστε, δημιουργήστε!

Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού Μένουμε Σπίτι είναι ο Νικηφόρος Πιτταράς, ο οποίος κερδίζει το Luminar 4, ένα από τα πιο καινούργια λογισμικά στον χώρο επεξεργασίας φωτογραφιών, προσφορά της Skylum!

H φωτογραφία του  Oil in water planet (Λήψη macro ελαιόλαδου μέσα σε νερό, με φώτα με χρωματιστά gels) δείχνει ότι αν βάλεις φαντασία και εφαρμόσεις όσα μαθαίνεις στην φωτογραφική σου πορεία, μπορείς να δημιουργήσεις ολόκληρους κόσμους, με πλανήτες και ουράνια σώματα.

Συγχαρητήρια Νικηφόρε!

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και την Skylum για την προσφορά του επάθλου μας!

Μείνετε συντονισμένοι για τον επόμενο διαγωνισμό φωτογραφίας και τα επόμενα challenges του LensView.gr!

One thought on “Μένουμε Σπίτι: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού!

  1. Σας ευχαριστώ για την προτίμηση της και την βράβευση φωτογραφίας μου. Ήταν ιδέα του γιου μου όπου και αυτός σπουδάζει φωτογραφία, να κάνουμε macro την περίοδο της καραντίνας, και όταν είδαμε τον διαγωνισμό είχαμε ήδη τραβήξει αρκετές, και με παρότρυνε να πάρω μέρος. Είμαι φανατικός οπαδός του site και θεωρώ ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.